Мъск и Зукърбърг

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Миналата седмица Илон Мъск в типичния си стил „подметна“ в Twitter, че би се изправил на бой срещу Марк Зукърбърг, на което Зукърбърг отговори: „избери място“. По всичко изглеждаше, че това е някаква онлайн шега между милиардерите, пише lifestyle.bg.

Оказва се, че нещата са по-сериозни, отколкото предполагаме. Дейна Уайт, президент на UFC – най-голямата ММА организация в света, потвърди пред TMZ, че собственикът на Twitter и създателят на Мета всъщност наистина имат намерение да се бият.

„Снощи говорих с Илон и с Марк – и двамата са абсолютно сериозни за това, което казват“, съобщава Уайт. Той допълва, че пръв Зукърбърг се е свързал с него с въпроса дали Мъск е сериозен за боя.

„Отговорих му: Не знам, нека го питам“, казва Уайт и допълва, че Мъск е потвърдил, че е сериозен. „Това ще е най-големият бой в историята на света. По-голям от всичко, което сме виждали. Ще разбие всички рекорди по гледаемост.“

Дейна Уайт допълва, че Мъск и Зукърбърг ще имат възможност да съберат „стотици милиони“ долари за благотворителност и че дори хора, които не се интересуват от бойни спортове, че гледат този мач.

На въпроса дали двамата са се съгласили да се бият с благотворителна цел, Уайт отговаря: „Не мисля, че който и да е от двамата се нуждае от пари“. Той допълва, че преговорите за боя между Мъск и Зукърбърг са в ранна фаза.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Според него този „мач“ би спечелил тройно на сумата от мача между Конър Макгрегър и Флойд Мериуедър от 2017 г., която беше 600 милиона долара. Цената на това да наблюдаваме евентуалния двубой между Мъск и Зукърбърг би била 100 долара, казва още Уайт пред TMZ.