Мъск Манчестър чипиране Тесла биткойни Илън мъск путин крипто най-богат в света
Източник: wikipedia commons (AP PHOTO/JAE C. HONG, CC-BY-SA-4.0)

Най-богатият човек в света Илон Мъск разкри, че се е пошегувал и в действителност няма намерение да купува английския гранд Манчестър Юнайтед. Вчера създателят на Тесла предизвика сериозни вълнения в социалните мрежи, след като заяви намерението си да стане собственик на един от най-популярните клубове в света.

„Купувам Манчестър Юнайтед, няма нужда да ми благодарите“, написа в Туитър Мъск. Само няколко часа по-късно Мъск обяви, че съобщението му не е изразявало сериозни намерения. „Не, това е една шега, която се върти от доста време в Туитър. Нямам намерение да купувам никакъв спортен отбор“, публикува той, предаде БГНЕС.

Сегашните собственици на Манчестър Юнайтед – семейство Глейзър – са сериозно недолюбвани от феновете на клуба заради слабите резултати през последното десетилетие. След напускането на легендарния мениджър сър Алекс Фъргюсън през 2013-та година „червените дяволи“ така и не могат да си върнат предишния блясък, а след смяната на няколко треньори и ръководители, както и множество футболисти, привържениците вече са убедени, че истинският проблем е в собствениците, като феновете периодично организират протести срещу Глейзър.

Към момента обаче американците нямат никакви намерения да се разделят с клуба, който им носи сериозни дивиденти.


loading...