https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Задавали ли сте си въпроса кой е най-добрият хотел в света и къде се намира? От The World“s 50 Best Hotels съставиха списък с 50-те най-добри хотели в през 2023 година и според него най-добрият хотел се намира в Европа. И по-точно в Италия, на живописното езеро Комо.

Всъщност над 20 от най-добрите хотели в света се намират на Стария континент.

А въпросният първенец е Passalacqua – луксозна вила от 18 век с изглед към езерото Комо. Този бутиков хотел разполага с 24 стаи в три сгради върху седем хектара идеално поддържани терасирани градини, пълни с маслинови дървета, мимози, рози и магнолии.

PASSALACQUA, LAKE COMO

Вилата някога е била собственост на композитора Винченцо Белини. Тя е богато украсена, а оригиналните фрески и гравюри на тавана са допълнително украсени с позлатени огледала. Пространството е приятно и луксозно, без да е прекалено пищно.

Ресторантът на хотела предлага семпла, но първокласна храна и има релаксираща атмосфера. Гостите често влизат в кухнята, за да говорят с главния готвач, който винаги е в настроение за разговор.

Вилата е типичен пример за италианското изкуство, наречено „dolce far niente“, което се превежда като „сладостта да не правиш нищо“. А има ли нещо по-сладко и по-безгрижно от това?