https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Rolls-Royce винаги е била марка, синоним на лукс и класа. Със сигурност хората, които избират и могат да си позволят тези автомобили, не са случайни. А производителят вдигна летвата по-високо от всякога с последния модел, който представи тази седмица.

La Rose Noire Droptail без притеснение може да определим не само като най-скъпия, но и като най-уникалния, който марката е произвеждала досега. Защото той наистина е единствен по рода си – само в една бройка.

Колата е кръстена на специалния вид роза Black Baccara, която има тъмночервени, кадифени цветове. За постигането на боята, която също е уникална, са правени над 150 проби, докато се достигне до финалните нюанси на черно и пурпурно, които се преливат един в друг под светлината и буквално те хипнотизират. А цветът официално се нарича True Love („Истинска любов“) и има специално хром покритие.

Цялостният проект зa този автомобил отнема повече от две години разработка и девет месеца изцяло ръчна изработка. Интериорът е създаден от ръцете само на един майстор, който работи по максимум един час без почивка за не повече от общо пет часа на ден в специално шумоизолирано помещение, за да бъде в перфектна концентрация. 

Извитото табло заедно с вътрешната част на вратите са най-сложният проект, изпълняван някога от Rolls-Royce. Те са съставени от 1603 отделни парчета дърво, които са перфектно обработени и подредени, за да създадат едно истинско произведение на изкуството на четири гуми. Симетрията се разчупва от асиметрични червени елементи, които са абстрактен прочит на розови листенца. Кожата също е решена в червен цвят.

Не липсват поръчков сандък за шампанско, както и уникалният часовник Royal Oak Concept, който може да бъде както част от интериора, така и да го носим със себе си. Автомобилът разполага и с подвижен твърд покрив, който може да се прибира изцяло, за да се превърне в кабриолет, или да се остави само стъкления панел, през който да се гледа небето – за едно наистина романтично пътуване.

Под цялото това уникално изпълнение се крият и модерни подобрения по самото шаси, което е изработено от съчетание на въглеродни влакна, стомана и алуминий за максимална здравина, но и по-ниско тегло. Все пак, цялата тази дървесина тежи достатъчно.

Няма как да минем и без малко сухи факти за тази кола, която е като никоя друга. Производителят съобщава, че ускорението от 0 до 100 км е за по-малко от пет секунди. Максималната скорост, която може да развие, е 250 км/ч. Двигателят е 6.75-литров v12. Дължината на купето е 5,3 метра, широчината – 2 метра, а височината – 1,5 метра, предава Motor1.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail е двуместен автомобил, създаден по поръчка за много богата двойка, чиито имена не се назовават. Споменава се само, че съпрузите са от известна френска династия и се занимават с шампанско и мода. Автомобилът бе официално връчен на собствениците си по време на специално събитие в Калифорния в края на миналата седмица. Цената не е обявена официално, но се говори, че е цели 32 милиона долара, което прави модела най-скъпия, произвеждан някога.

Производителя пояснява, че това е един от четирите Droptail модела, които ще бъдат произведени през следващите години. Междувременно Rolls-Royce работи усилено и върху създаването на своите електрически автомобили като Spectre, представен наскоро.