Новият щам в Турция

Новият щам на коронавируса, който първоначално бе установен във Великобритания, е бил засечен и в Турция, съобщи здравният министър Фахреттин Коджа, цитиран от турски медии. Новият щам е бил установен в 15 души, които са пристигнали от Великобритания в Турция.

Турските власти наложиха забрана за влизането в страната на хора, пристигащи от Обединеното кралство. С това засега е премахната опасността от появата на новия щам, който се разпространява 70 пъти по-бързо от известните допреди щамове, посочи здравният министър.

Нови 12 203 случая на заразени с коронавируса са установени в Турция през последното денонощие, съобщи Коджа в социалната мрежа туитър.

За пръв път от близо два месеца насам здравните власти съобщават за известен спад в броя на заразените. Има спад и в броя на жертвите – 212 души са починали през последното денонощие, докато предишните дни надхвърляха 240 души.

От миналата година досега 21 039 души в Турция починаха от пандемията, а общото число на заразените достигна 2 220 855 души, по данни на турското здравно министерство. 3891 са тежко болните към днешна дата. Коджа посочи, че се очаква тенденция на спад в разпространението на пандемията.

Вижте още:
От днес задължителен PCR тест за пристигащите в ТурцияОт днес Турция изисква отрицателен PCR за пристигащите по сухопътните граници на страната. Влизащите…Dec 30 2020skafeto.com

Турция иска негативен PCR тест дори и за транзитно преминаващи през летищатаПо информация на „Търкиш еърлайнс“ изискването за представяне на негативен PCR тест, което Турция въ…Dec 27 2020skafeto.com

Турция чака 3 млн. дози ваксина от Китай до дни3 милиона дози от ваксината срещу новия коронавирус, разработена от китайската Синовак, пристига в Т…Dec 20 2020skafeto.com

loading...