к-19 завод излекуваните от коронавируса в света

Нов, мутирал и много по-заразен щам на коронавируса бе открит в Хонконг, съобщи South China Morning Post, цитиран от ТАСССега всеки болен човек може да зарази четирима по време на третата вълна на разпространение, която започна в Хонконг, съобщава вестникът.

„Международно проучване показа, че мутацията на генома в най-разпространения щам на вируса го е направила с цели 31% по-заразен. Ако през март един заразен с първоначалния щам на вируса е заразявал 2,5 до 3-ма души, то сега с мутациите един човек може да зарази четирима други. Засега няма доказателства, че вирусът е станал по-смъртоносен „, казва Габриел Люнг, декан на Медицинския университет в Хонконг.

Новата вълна в Хонконг е свързана с драстичното разхлабване на мерките срещу коронавируса и неспазването на социална дистанция. Според здравните власти новите огнища са пламнали в райони около два ресторанта и един старчески дом. В момента градът провежда между 4 и 5 хиляди тестове за коронавирус на ден. За да спрат ново огнище на болестта, учените посъветваха властите да се възстановят ограниченията в местата за хранене.

Служители на здравното министерство предупредиха, че третата вълна на коронавируса в Хонконг ще се окаже най-сериозната, след като за ден 61 души дадоха положителни проби за инфекцията. В Хонконг общият брой на случаите е 1431, а седем пациенти са починали.

Вижте още:
Още една жертва на Covid-19 през последните 24 часа и леко увеличаване на болнитеЗа последните 24 часа новорегистрираните с коронавирусна инфекция у нас са 77 души, с което общият б…Jul 13 2020skafeto.com

Нов рекорд на болните от COVID-19 отчете СЗОРекордно увеличаване на новозаразените с COVID-19 отчете Световната здравна организация, предаде Рой…Jul 13 2020skafeto.com

loading...