Димът от горски пожари в Канада отрови въздуха по Източното крайбрежие и в Средния Запад на САЩ. Нездравословна мъгла покри столиците на двете страни, доведе до отмяна на полети и бейзболни мачове, а хората извадиха маски за лице от времето на пандемията.

Качеството на въздуха в Ню Йорк в момента е най-лошо в целия свят. Хората отново се затвориха в домовете си, за първи път след пандемията. Никакви спортни занимания навън, зоологическите градини също са затворени, животните са вкарани вътре.

„Това може да ни убие, буквално. Дори здравите хора трябва да бъдат затворени“, каза нюйоркчанка пред ABC News.

Представители на Канада се обърнаха за помощ към други държави в борбата с над 400 пожара в цялата страна, които вече принудиха 20 000 души да напуснат домовете си. Въздух с опасни нива на замърсяване се разпространи в района на Ню Йорк, централната част на щата Ню Йорк и части от Пенсилвания и Ню Джърси, засягайки милиони хора.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул заяви, че един милион маски N95 ще бъдат на разположение в държавните учреждения. Град Ню Йорк затвори плажовете, а кметът Ерик Адамс каза на жителите да стоят на закрито, доколкото е възможно. Зоологическите градини в Бронкс и Сентрал парк затвориха по-рано и вкараха животните си вътре.


loading...