ограниченията в Гърция

Гърция затегна ограниченията в части от страната, в това число и столицата Атина, в опит да спре разпространението на коронавируса. В три области с висока степен на разпространение на заразата вечерният час в събота и неделя ще започва в 18 часа и ще продължава до 5 часа.

Пазаруването става по телефона или през интернет. Само магазините за хранителни стоки са отворени днес с работно време до 17 часа. Струпване на клиенти има в търговските обекти. Затворени са дори магазините за сандвичи и кафе в трите области Атика, Солун и Халкидики.

Излизане от дома е позволено само при крайна необходимост с документи, които я доказват.

С глоба от 300 евро са заплашени водачите на леки автомобили, ако превозват повече от двама пътници, като са задължени да носят маски при пътуване.

Днес ръководството на Света гора съобщи,че до 28 февруари не се допускат посетители в манастирите. В строг режим на ограничения са също град Патра, част от остров Крит, както и островите Миконос и Санторини.

Наложените нови мерки засягат само райони с висока заразяeмост. Увеличава се ежедневно броят на хоспитализираните, а

средната възраст на заразените е между 25 и 34 години.

Така правителството обясни причината за въвеждане на още по-строги мерки, като гарантира данъчни облекчения за фирмите, които прекратиха работа.


loading...