олимпийски игри в Токио зрители

Организаторите на предстоящите летни олимпийски игри в Токио възнамеряват да забранят достъпа на обикновени зрители на церемониите по откриването и закриването. Това съобщи във вторник националният вестник The Asahi. Отбелязва се, че в момента този въпрос е на етап окончателно одобрение. В същото време, представители на Международния олимпийски комитет (МОК) и членове на чуждестранни делегации ще могат да присъстват на церемониите.

Предполагаше се, че ще има около 10 хиляди зрители, но организаторите възнамеряват да намалят техния брой. Очаква се това да бъде обявено официално след резултатите от петстранната среща на организаторите, която е насрочена за 8 юли.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията състезанията бяха отложени за една година; те ще се проведат от 23 юли до 8 август. На 20 март организаторите най-накрая решиха да проведат игрите без чуждестранни фенове. На 21 юни беше определен лимит от 10 хиляди души за местни зрители. Заетостта на спортните съоръжения по време на състезанието не трябва да надвишава 50 процента.

Над 60% от анкетираните подкрепиха отмяната или забавянето на игрите.

Месец преди Игрите, страната засили ваксинцията.

Месец преди това а градът-домакин все още бе в извънредно положение поради високия процент заразени.


loading...