импийчмънт Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп пусна съобщение в социалната мрежа „Twitter“, че тази седмица ще публикува стенограма на своя „първи, а значи и най-важен“ разговор през април по телефона с украинския президент Володимир Зеленски. Точно тези контакти на Тръмп със Зеленски дадоха повод за стартиране на процедурата за импийчмънт срещу държавния глава на САЩ, която в момента е в ход в Камарата на представителите.

„За да продължа да бъда най-прозрачния президент в историята, тази седмица аз ще публикувам (тази) стенограма“, писа Тръмп, цитиран от ТАСС. Става дума за техния телефонен разговор през април, когато Тръмп поздрави Зеленски за победата на президентските избори.

„Аз съм уверен, че ще намерите (този разговор) за вълнуващ“, казва Тръмп.

Демократите в Камарата от своя страна публикуваха вчера стенограма от показанията, дадени на 23 октомври от високопоставена служителка на Пентагона по време на слушанията пред комисиите, водещи разследването за импийчмънт на президента.

Заместник-помощничката на министъра на отбраната по въпросите за Русия, Украйна и Евразия Лора Купър казала на закритото заседание на три ключови комисии на Камарата, че Белият дом и Държавният департамент така и не обяснили на военното министерство на САЩ своето решение да замразят военната помощ за Украйна, като се мотивирали само с „опасения, свързани с корупцията“ в тази страна.
Скандала с Тръмп и украйнската връзка води към ЦРУЮридическият анализатор на Fox News Грег Джарет съобщава, че самоличността на предполагаемия разобли…Nov 7 2019skafeto.com


loading...