открадната Криптовалута

Криптовалута на стойност $90 млн. е открадната от японската криптоборса Liquid в четвъртък, съобщиха от компанията, цитирани от CNBC. В съобщението се посочва, че част от дигиталните ѝ портфейли са били „компрометирани“, а хакерите са източили активите към четири различни портфейла.

„В момента провеждаме разследване и ще предоставяме информация регулярно. Междувременно депозитите и изтеглянето на средства ще бъде спряно“.

Elliptic, компания за блокчейн анализ, съобщи, че над $94 млн. в криптовалути са били откраднати от хакерите. От тях общо $45 млн. са обменени в ethereum чрез децентрализирани борси като Uniswap и Sushiswap, пише money.bg.

„Това помага на хакерите да избегнат замразяване на тези активи“, посочват от Elliptic.

Liquid е сред първите 20 криптоборси в света по обем на търговията, като през последните 24 часа е обработила транзакции на стойност над $133 млн.

Това е вторият криптообир за малко повече от седмица. Миналия вторник хакери откраднаха над $600 млн. от Poly Network, но по-късно върнаха почти цялата сума. $200 млн. все още остават в сметка, която изисква паролата от хакерите, за да бъде отключена.

Вижте още:
Пекин втърдява забраната за криптовалутитеКитайската централна банка предупреди компаниите да не подпомагат бизнеса, свързан с криптовалути, с…Jul 6 2021skafeto.com

Къде отиват изгонените от Китай компании за добив на криптовалути?Китайските компании за добив на криптовалути преместват операциите си в други страни на фона на по-с…Jun 24 2021skafeto.com


loading...