отмяна на зеления сертификат

СЗО препоръча на световната общност да премахне или облекчи международните ограничения за пътуване, съобщи БНТ. Експертите заявиха необходимостта от „отмяна или облекчаване на зеления сертификат“, тъй като той не носи ползи и продължава да допринася за икономическия и социален стрес, изпитван от страните.

Организацията подчертава неефективността на подобни мерки, която е породена от опит да се предотврати международното разпространение на щама Омикрон чрез забрана за пътуване.

Що се отнася до изискването на пътниците да носят маски, да предоставят данни от тестове за коронавирус или сертификати за ваксинация, такива действия трябва да се основават на оценка на риска и да не създават финансова тежест за пътуващите, смятат от организацията.

СЗО смята, че не трябва „да се изискват доказателства за ваксинация срещу Ковид за международни пътувания като единствено средство или условие за влизане в страната“, смятат експертите и добавят, че достъпът до ваксини в света остава ограничен, а разпространението им е крайно неравномерно.

На десетото си заседание преди седмица комисията заключи, че COVID-19 продължава да бъде извънредна ситуация за общественото здраве от международно значение.

Виж още:Мангъров отвръща на удара: Великобритания призна вредата от ваксинитеЧасове след като гръмна новината, че Управителният съвет на Българския лекарски съюз сезира Столична…Jan 20 2022skafeto.com

Завръщане към нормалното: Великобритания премахва маските, сертификатите и работата от вкъщиВеликобритания премахва ваксинационните паспорти, задължителните маски на обществени места и препоръ…Jan 19 2022skafeto.com


loading...