отношенията между Русия и САЩ

Руският президент Владимир Путин призна, че отношенията между Русия и САЩ в момента са на най-ниската си точка. Те са в най-лошото си състояние от години. Той направи изявлението в интервю за NBC News няколко дни преди срещата си с американския си колега Джо Байдън.

Путин и Байдън ще се срещнат в Женева в сряда. В интервюто Путин похвали бившия президент Доналд Тръмп като необикновен, талантлив човек и каза, че Байдън, като политик в кариерата, е коренно различен от Тръмп.

Запитан за Байдън, който го нарече убиец в интервю през март, Путин каза, че е чувал десетки подобни обвинения. „Това е нещо, за което най-малко се тревожа“, каза Путин.

САЩ не търсят конфликт с Русия и искат по-стабилни и предсказуеми отношения, каза преди дни президентът на САЩ Джо Байдън. Речта му беше излъчена в YouTube канала на Белия дом.

„Нашите две страни споделят невероятна отговорност, включително за стратегическа стабилност и контрол на оръжията. Приемам сериозно тази отговорност.

По-рано Кремъл и Белият дом посочиха темите, които ще бъдат обсъдени на срещата на руския и американския президент Владимир Путин и Джо Байдън, която ще се проведе в Женева на 16 юни.

Вижте още:
Борис Джонсън и Джо Байдън ще изготвят нова Атлантическа хартаБританският премиер Борис Джонсън и американският президент Джо Байдън в четвъртък в Корнуол, Англия…Jun 10 2021skafeto.com

Байдън: Не търсим конфликт с РусияСАЩ не търсят конфликт. Искаме стабилни и предсказуеми отношения, при които можем да работим с Русия…Jun 6 2021skafeto.com


loading...