палят националното знаме на България

Младежката организация на ВМРО-ДПМНЕ в северномакедонската община Гази Баба публикува на страницата си във Фейсбук видео, на което се вижда как палят националното знаме на България и надпис „Отговор за общата история“, съобщава Дир.бг, цитирайки сайта Локално.

Това вероятно е акт на възмущение от българската блокада, отбелязва Локално.

Вандалският акт е бил в знак на протест срещу решението на България да наложи вето на започването на присъединителни преговори на Република Северна Македония с Европейския съюз, съобщава скопската „Нова ТВ“.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски вече поиска оставката наЗоран Заев и правителството му заради провала на преговорите. Досега Мицкоски или партията не са осъдили акта на запалване на българския флаг.

Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди публикуваното снощи в социалните мрежи видео, на което се вижда как младежи палят българското знаме, съобщават македонските медии.

Външното министерство в Скопие заявява, че по „най-категоричен начин осъжда всеки акт на оскверняване на чиито и да било национални символи, включително символите на съседна Република България, както и всеки друг вид израз на омраза, който не съответства на съществените отношения между двете страни“.

ВМРО-ДПМНЕ отрече да стои зад този акт, съобщава македонският Фокус.

„Нито младежката организация, нито ВМРО-ДПМНЕ стоят зад този Фейсбук канал, който впрочем е създаден преди един ден и има намерение да отклони вниманието на обществото от катастрофата в здравеопазването и политическата криза след ветото от източната съседка“, съобщиха от партията.

Виж още:Скопие иска втори шанс с назидателен тон: България ще осъзнае вредата, която си нанасяМинистърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи заяви днес, че не е разочар…Nov 18 2020skafeto.com

Захариева рязко отговори на Скопие за двата чорапогащника, българките и средния пръст„Наистина са шокиращи кадрите от болницата в Пловдив. Сигурна съм, че министърът на здравеопазването…Nov 19 2020skafeto.com

loading...