Папа Франциск мир украйна трета световна

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Папа Франциск е приет в болница в Рим с респираторна инфекция, съобщиха от Ватикана, предаде Би Би Си, цитирана от NOVA. През последните дни дишането му беше затруднено, но не е с COVID-19, се допълва в изявлението. В информацията се уточнява още, че „инфецкията изисква няколко дни подходяща медицинска терапия“.

По-рано говорителят на Ватикана Матео Бруни каза, че папата е бил настанен в болница за „някои предварително планирани прегледи“.

„Папа Франциск е трогнат от многото получени послания. Той изказва своята благодарност за съпричастността и молитвите“, се казва още в изявлението.

Въпреки заболяванията си, папата остана активен и предприе пътувания в чужбина тази година. Той посети Демократична република Конго и Южен Судан през февруари.

През януари папата ръководи погребението на своя предшественик папа Бенедикт XVI, който беше първия папа, оттеглил се от векове насам заради здравословното си състояние.

Папа Франциск по-рано посочи, че може също да пожелае да последва стъпките на Бенедикт, в случай че здравето му се влоши.

Вижте още:

Папа Франциск си подписал оставкатаОткакто папа Франциск боледува, имаше слухове за възможна оставка. По собствените му думи той вече е…Dec 18 2022skafeto.com