пелоси доналд тръмп

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси демонстративно скъса копие на речта на президента на САЩ Доналд Тръмп „За състоянието на съюза“, съобщават световни агенции.

Пелоси скъса речта на американския лидер веднага след произнесеното от него слово. Тя направи този демонстративен акт, след като държавният глава отказа да се ръкува с нея.

Запитана защо скъса речта на Тръмп, Пелоси отговори, че e направила единственото любезно нещо, което е можела да стори, като се има предвид алтернативата. Тя каза също, че е скъсала речта, защото не е успяла да намери една страница с истини.

В „Туитър“ тя написа, че демократите никога няма да престанат да подават приятелска ръка, за да свършат работата си за американския народ. Ще продължат да търсят сътрудничество.

Анализатори коментират, че това е безпрецедентна реч „За състоянието на съюза“. Президентът отказа да се ръкува с Пелоси, а републиканците скандираха в пленарна зала „Още четири години“.

Преди речта Пелоси също пренебрегна традиционното представяне на президента при влизането му в пленарна зала.

Традиционно председателят на долната камара се обръща с думите: „Членове на Конгреса, имам голямата привилегия и необикновената чест да ви представя президента на Съединените американски щати“. Нанси Пелоси само заяви: „Членове на Конгреса, президентът на Съединените щати“.

Белият дом разкритикува неуважителните действия на Пелоси към американския лидер.

Днес се очаква Сенатът да оправдае Тръмп.

Вижте още:
Примката около Тръмп в разгара на импийчмънта се затяга (Видео)Видеоклип, публикуван в събота, улавя президента Доналд Тръмп да казва, че иска да се „освободи“ от …Jan 26 2020skafeto.com

Конгресът гласува „за“ импийчмънт на ТръмпКамарата на представителите на американския Конгрес гласува за импийчмънт на президента Доналд Тръмп…Dec 19 2019skafeto.com

Опасността от импийчмънт стресна Тръмп. Пуска стенограмата със ЗеленскиАмериканският президент Доналд Тръмп пусна съобщение в социалната мрежа „Twitter“, че тази седмица щ…Nov 12 2019skafeto.com

 


loading...