коронавирус 16.7.2022 печалбите на компаниите за Covid тестове 3121 заразени коронавирус 30.08.2021

Съединените щати са обработвали средно дневно 1,2 милиона теста за Covid-19 през август, според Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ.

Нарастването на случаите на Делта варианта на коронавируса, съвпадащо с завръщането на учениците в училище, се посочва като основна причина за скока на тестването, съобщи в четвъртък новинарското онлайн Axios.

В резултат на това Уолстрийт сега очаква неочаквано високи печалби за компаниите за Covid тестване.

Дневният обем от тестове, проведени от Quest Diagnostics, сега е двойно по-голям от този, който анализаторите от Уолстрийт прогнозираха за това време на годината, като подобен сценарий вече се очаква и за обема на тестовете на компанията Labcorp.

Финансовата консултантска фирма Baird очаква скокът при направените тестове да да добави 149 милиона долара печалба към компанията Quest и 96 милиона долара печалба за Labcorp до края на годината.

Настоящите средни стойности не включват финансираните от федералните власти програми скрининг за Covid-19 за ученици и училищен персонал. Очаква се задължителните тестове за лица, избрали да не бъдат ваксинирани, допълнително да допринесат за увеличаването на обема на тестове. и респективно на печалбите на тези компании.


loading...