пирамидални радарни отклонители

Според британското разузнаване руските сили в Украйна най-вероятно са поставили пирамидални радарни отклонители във водата близо до повредения наскоро мост „Антоновски“ и железопътния мост над река Днепър в контролирания от Русия Херсон. Дефлекторите вероятно се използват, за да скрият мостовете от вражеските радари и да затруднят насочването на ракетите.

Това потвърждава заплахата, която Русия усеща от по-големия обсег и точност на системите, които Украйна получи от западните си партньори, твърди Министерството на отбраната.

В края на краищата, откакто Украйна получи американски ракетни установки HIMARS, които ѝ позволяват да нанася удари на по-големи разстояния, въоръжените украински сили бомбардира руски бази и важни точки от маршрутите за доставки – като мостове – в окупираните територии.

Русия "крие" мостовете в Херсон от HIMARS с пирамидални радарни отклонители
Разположените пирамидални радарни отклонители

Русия "крие" мостовете в Херсон от HIMARS с пирамидални радарни отклонителиПирамидален отклонител (рефлектор) на радиовълни

Според британското разузнаване украинците вероятно ще продължат тези удари.


*Ъгловият рефлектор е ретрорефлектор, състоящ се от три взаимно перпендикулярни, пресичащи се плоски повърхности, който отразява вълните директно към източника, но транслирани.

Русия "крие" мостовете в Херсон от HIMARS с пирамидални радарни отклонители

Трите пресичащи се повърхности често имат квадратна форма. Радарните ъглови рефлектори от метал се използват за отразяване на радиовълни от радарни комплекти.

Оптичните ъглови рефлектори, наречени ъглови кубове или кубични ъгли, изработени от тристранни стъклени призми, се използват при геодезия и лазерно измерване на разстояние.

Вижте още:
Руските удари по HIMARS като пожелателно мисленеРуското министерство на отбраната вероятно се опитва да успокои притесненията, които ефективното изп…Aug 3 2022skafeto.com

С HIMARS започва трета фаза на войнатаАмериканският институт за военни изследвания (ISW) обръща внимание тази сутрин, че украинските офици…Jul 25 2022skafeto.com

САЩ дават на Украйна дронове и още системи HIMARS, обмислят и изтребителиСАЩ обмислят да дадат на Украйна американски изтребители, съобщи АП. Агенцията се позова на говорите…Jul 23 2022skafeto.com


loading...