Служители на службите за спешна помощ са се притекли да спасят няколко групи хора в Германия, които са били ранени при инциденти с фойерверки, докато са отбелязвали настъпването на Нова година, като двама души са загубили живота си, информира ДПА.

37-годишен мъж е загинал, а 39-годишен е бил тежко ранен при инцидент с пиратки по време на новогодишните тържества в Западна Германия.

Двамата мъже са празнували новата година с група от 10 души, когато инцидентът е станал малко след полунощ в новогодишната нощ.

Според очевидци двамата мъже се отделили от групата. След това очевидците чули силен трясък и по-късно ги открили на земята сериозно наранени. Спешна помощ е била извикана в 00:19 часа в събота.

37-годишният мъж е починал въпреки опитите за реанимация на мястото на инцидента в квартал Хюхел на град Хенеф в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Полицията смята, че фойерверките, които са избухнали, може да са самоделни, уточни говорител. Полицията разследва инцидента.

20-годишен мъж в провинция Тюрингия е бил смъртоносно ранен след експлозия на пиратка. Младежът сам запалил пиратката, съобщи говорител на полицията в събота вечерта.

Инцидентът е станал в Новогодишната нощ и първоначално не е бил съобщен, тъй като полицията е искала първо да информира семейството.

Все още се разследва как е могъл да се случи фаталният инцидент, посочи говорител на полицията.

Междувременно в Берлин 12 души, включително деца, са били ранени при друга експлозия на фойерверки на частно новогодишно парти.

Единадесет от ранените са откарани в болница за лечение, като най-възрастният е на 51 години, а най-младият е на 11 години.

След първоначални разследвания полицията смята, че на партито в района на Фридрихсхаген са били използвани незаконни фойерверки, тъй като нямало друг начин да се обяснят броят и тежестта на нараняванията, отбеляза говорител на полицията.

Тази Нова година гърмим за последно?Тази Нова година е може би последната, в която фойерверки и пиратки ще се използват без ограничение.…Dec 27 2021skafeto.com


loading...