Покушение срещу кмета на Истанбул

Покушение срещу кмета на Истанбул Екрем Имамоглу е било предотвратено в последния момент, съобщава турският опозиционен в. „Джумхуриет“. Нападението е било планирано от бойци на „Ислямска държава“, които са били заловени, уточнява изданието.

Позовавайки се на сайта Ода ТВ, „Джумхуриет“ посочва, че групировката е заповядала на бойците си в Турция да убият Имамоглу, но лицата, определени да извършат атентата, са били заловени малко преди осъществяването на плана.

Според Ода ТВ на 23 ноември т. г. полицаите, охраняващи кмета на Истанбул, са получили указания да бъдат по-бдителни. Охраната е била предупредена също да докладва за всякакви подозрителни случаи. Самият Имамоглу също е бил уведомен, както и всички служби за сигурност. Вътрешното министерство на страната и истанбулското валийство са предприели координирани действия във връзка със заплахата. По нареждане на окръжната управа /валийството/ охраната на кмета е била засилена.

Всички тези твърдения са били потвърдени от бивш министър на вътрешните работи, пише още Ода ТВ.

Вижте още:
Каква е целта на проекта канал „Истанбул“ на Ердоган?От всички гигантски проекти на президента Реджеп Ердоган „Канал Истанбул“ е най-мегаломанският: изку…Dec 31 2019skafeto.com

loading...