Президентът на Казахстан във Франция
Снимка: Swiss Parliament/Fabio Chironi)

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев ще направи официално посещение във Франция на 29-30 ноември, съобщиха от пресслужбата на президента.

„По време на престоя си в Париж Касим-Жомарт Токаев планира да проведе разговори с френския президент Еманюел Макрон, на които ще бъде обсъдено перспективното развитие на стратегическото партньорство в търговско-икономическата, инвестиционната и хуманитарната област“, заяви пресслужбата в Астана.

Токаев ще проведе и поредица от срещи с френски бизнесмени, се казва още в съобщението.

Президентът на Казахстан каца в Париж след визитата си в Москва. Там той се срещна с руския президент Владимир Путин. Това беше първото посещение в чужбина след преизбирането на Токаев за държавен глава.

Вижте още:
Казахстан – следващият фронт след Украйна?Време е да денацифицираме Казахстан. Това обяви политологът Дмитрий Дробницки в ефира на пропагандно…Nov 23 2022skafeto.com

Казахстан отхвърли искането на Русия да експулсира посланика на УкрайнаКазахстан отхвърли искането на Русия да експулсира посланика на Украйна и упрекна Москва за неподход…Oct 5 2022skafeto.com


loading...