принц Уилям подарък монета

На 21 юни принц Уилям ще навърши 40 години, като това е поводът Кралският монетен двор да пусне специална монета с неговия лик, с който да отпразнува юбилея му.

Монетата от пет британски паунда е първата, на която е изобразен херцогът на Кембридж. Тя е дело на Томас Дохърти – главен дизайнер и гравьор на Монетния двор, и включва лицето на Уилям в полупрофил, както и стилизирано 40, което отразява годишнина на бъдещия крал, съобщават Associated Press.

От задната страна на монетата е портрет на кралица Елизабет II, която също празнува юбилей през 2022 г. – 70 години на английския трон.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Mint (@royalmintuk)

Според Клеър Макленън – директор на юбилейните монети към Монетния двор, избраният дизайн на монетата отразява помъдряването на херцога на Кембридж и факта, че той съвместява много роли – принц, съпруг, баща, работещ член на кралското семейство.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Telegraph (@telegraph)

Новата монета с принц Уилям се предлага в няколко варианта – стандартна никелова, както в сребърен и златен вариант в различни грамажи. Всички са налични за поръчка през сайта на Кралския монетен двор, като цените варират от 13 паунда до 4775 паунда.

Вижте още:
Какво трябва да знаем за инвестирането в злато и среброЗлатото и среброто винаги са били ценени и търсени от хората като средство за натрупване и съхранени…May 23 2022skafeto.com

Принц Уилям за раздялата си с Кейт: Трябваше да бъда сигурен, че тя е жената на живота миКейт Мидълтън безспорно е една от най-популярните и обичани жени в британския кралски двор, при това…Jan 10 2022skafeto.com

Принц Уилям е притеснен до къде ще стигне с разкритията ХариНова буря в Бъкингам – британският принц Уилям се опасява, че брат му Хари може да прекали с разкрит…May 30 2021skafeto.com


loading...