земетресение в Албания

Два дни след разрушителното земетресение в Албания земята продължава да се люлее. Жителите на един от най-тежко засегнатите градове – Тумане, и през тази нощ няма да спят, предаде БНТ.

Броят на жертвите продължава да расте. Според различни източници загиналите са между 26 и 29 души, около 650 са ранени. Под развалините все още има затрупани хора, до които спасителите се опитват да стигнат.

Премиерът Еди Рама предупреди сънародниците си, че данните за жертвите не са окончателни и, че броят на загиналите вероятно ще се увеличи. На извънредно заседание на правителството беше обявено извънредно положение в Дуръс и Тирана.

Продължават да вадят трупове под развалините в Албания (Снимки)

Тази сутрин в Дуръс гръцки спасители успяха да извадят жив 19-годишен младеж от руините на двуетажен хотел. Това бе мигът, който просълзи албанците и върна надежда им, макар и за кратко. С настъпването на вечерта, обаче, надеждите започнаха да отстъпват пред скръбта и отчаянието. А за спасителите започна зловещата надпревара с времето.

В лагера, който армията изгради в Тумане, почти няма места. Тази вечер тежка строителна техника започна да заравнява терена в непосредствена близост до този лагер и се очаква още в ранните утрешни часове там да изникнат нови палатки за десетките жители, останали без подслон.

Започна да вали, а температурите падат, но спасителната операция продължава.

Продължават да вадят трупове под развалините в Албания (Снимки)

Тази вечер в града дойде и премиерът Еди Рама, за да се запознае на място със спасителните операции. Шестима местни жители, които все още не са открити, според термовизионните камери на гръцките спасители се намират под една от разрушените сгради. Еди Рама се срещна и със семейства на загинали, като обеща цялата подкрепа на държавата.

Още:
Земетресение с сила 6,4 по Рихтер удари Албания (Видео + Снимки)Десетки сгради в Албания са били разрушени след регистрираното тази нощ мощно земетресение, като тру…Nov 26 2019skafeto.com

Помагаме с 200 000 лв. на Албания след земетресениетоМинистерски съвет ще отпусне спешна финансова помощ от 200 000 лева на Албания заради опустошителнот…Nov 26 2019skafeto.com

loading...