германският туризъм германска схема за €11 милиарда covid германия зеления списък

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Недоброто състояние на промишлеността на Германия може да доведе икономиката отново към свиване през текущото тримесечие. Според месечно проучване на Bloomberg се очаква брутният вътрешен продукт да падне с 0,1% през третото тримесечие на тази година.

От страна, която преди беше двигател на Европа, Германия се превръща в икономика, която спира растежа си. Причините е слабото търсене в Китай и продължаващата енергийна криза.

Според данни, публикувани миналата седмица третото тримесечие е започнало с най-големия месечен спад на поръчките от фабрики от пандемията през 2020 г. Доклад на следващия ден разкри, че индустриалното производство през юли е спаднало.

Докато свиването в Германия през това тримесечие, предвидено в прогнозите, се смята за умерено, други са по-песимистични.

Икономисти очакват спад от 0,5% на БВП и след това нов спад от 0,2% – което може да се окаже знак за нова рецесия. „Спадът на глобалното производство удря страната. За разлика от Германия, повечето от някогашните страни в еврокризата устояват на настоящите насрещни проблеми и остават сравнително стабилни.“