германският туризъм германска схема за €11 милиарда covid германия зеления списък

Недоброто състояние на промишлеността на Германия може да доведе икономиката отново към свиване през текущото тримесечие. Според месечно проучване на Bloomberg се очаква брутният вътрешен продукт да падне с 0,1% през третото тримесечие на тази година.

От страна, която преди беше двигател на Европа, Германия се превръща в икономика, която спира растежа си. Причините е слабото търсене в Китай и продължаващата енергийна криза.

Според данни, публикувани миналата седмица третото тримесечие е започнало с най-големия месечен спад на поръчките от фабрики от пандемията през 2020 г. Доклад на следващия ден разкри, че индустриалното производство през юли е спаднало.

Докато свиването в Германия през това тримесечие, предвидено в прогнозите, се смята за умерено, други са по-песимистични.

Икономисти очакват спад от 0,5% на БВП и след това нов спад от 0,2% – което може да се окаже знак за нова рецесия. „Спадът на глобалното производство удря страната. За разлика от Германия, повечето от някогашните страни в еврокризата устояват на настоящите насрещни проблеми и остават сравнително стабилни.“


loading...