протести хонконг
Flickr | Studio Incendo (CC-BY2.0)

Полицията използва сълзотворен газ във вторник сутринта, за да разпръсне участниците в протести близо до градския университет в Хонконг в Коулун Тон. Това съобщи радиостанцията RTHK.

Безредиците настъпиха, след като маскирани демонстранти се опитаха да блокират пътища.В понеделник градът бе обзет от нова вълна на вълнения, в която участват основно учениците.

Те започнаха да блокират пътища в различни райони в опит да парализират движението на превозни средства. На този фон учебните занятия в почти всички местни университети бяха прекратени във вторник.

Протестите и безредиците в Хонконг продължават (Снимки)
Flickr | Studio Incendo (CC-BY2.0)

Движението на автобусите по десетки маршрути бе прекъснато, няколко метростанции бяха затворени.

Размириците в Хонконг вдигат цените на хотелите в СингапурНивата на заетост на хотелите в Сингапур са стигнали най-високото си ниво от повече от десетилетие. …Sep 11 2019skafeto.com
През изминалия ден над 60 души са ранени при различни инциденти. Две жертви са в критично състояние, включително 21-годишен студент в колежа, получил огнестрелна рана в стомаха.

Протестите и безредиците в Хонконг продължават (Снимки)
Flickr | Studio Incendo (CC-BY2.0)

В началото на лятото в Хонконг започнаха масови протести срещу намерението на правителството да приеме законопроект за екстрадиция на нарушители в Китай. Дори и след оттеглянето на законопроекта, привържениците на опозицията сред студентите изразяват готовността си да продължат с безредиците.

Военно положение в Хонконг (СНИМКИ)Протестиращите в Хонконг отново заляха улиците днес въпреки полицейската забрана и издигнаха барикад…Oct 20 2019skafeto.com

loading...