протести в Марсилия

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Полицията в Париж съобщи, че днес е извършила 37 ареста на хора, заловени да „носят оръжие“. Това съобщиха френски медии. Полицейската централа в столицата съобщи, че арестите са извършени след 375 обиска. Районът на Париж спря всички автобуси и трамваи след 21:00 ч. местно време за втора поредна нощ.

Собствениците на предприятия по емблематичната улица „Шанз-Елизе“ пък са били забелязани да заграждат помещенията си с цел да предпазят магазините от участниците в безредиците.

Тежки сблъсъци избухнаха между полицията и демонстранти в южния град Марсилия. На кадри в социалните мрежи се вижда как полицията хвърля сълзотворен газ.

В Лил бяха разположени специални полицейски сили, а френският министър на вътрешните работи заяви, че тази вечер отново по улиците ще има 45 000 полицаи – толкова, колкото и снощи.

Според местните медии в градовете на Франция са арестувани около 121 души, което е много по-малко от последните две нощи.

Френският министър-председател Елизабет Борн участва в среща, посветена на националната политика, и посети полицейското управление в Париж.

В Марсилия Министерството на вътрешните работи съобщи на френските медии, че вече са арестувани около 43 души. Градът е арена на интензивни сблъсъци между демонстранти и полиция.

Представители на властите съобщиха на местните медии, че в град Лион са арестувани 21 души.

В Париж, където са арестувани 37 души, се наблюдава засилено полицейско присъствие по емблематичната улица „Шанз-Елизе“.

В петък са били арестувани общо над 1300 души, а през нощта от четвъртък срещу петък – над 900 души.