противоотрова змии

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Учени от Дания са създали уникална противоотрова срещу ухапвания от змии. Резултатите от изследването им са публикувани в сп. „Джърнъл ъв медисинъл кемистри“, цитира БТА.

Всяка година хиляди хора по света умират от змийски ухапвания. Причината за фаталния край се крие не толкова в липсата на противоотрова, колкото в това, че подобно лекарство често не е на разположение навреме, а най-близката болница се намира на твърде отдалечено разстояние.

Новото средство, разработено от датските специалисти, представлява обикновен протеин, който напълно неутрализира змийската отрова на мястото на ухапването.

Предимството на тази противоотрова е, че се инжектира подкожно, а не венозно. Това означава, че дори лице без медицински познания може да я приложи правилно. Друго преимущество на препарата е достъпната му цена, сочи изданието.

Вижте още:
Змия нападна Соломон Паси: Гигантското влечуго извадило от релси бившия ни външен министърЗмийска атака помрачила ваканцията на Соломон Паси в Габон. Влечуго гигант тръгнало да напада бившия…Sep 4 2018skafeto.com