Путин рейтинг Путин Алексей Навални

През януари Алексей Навални показа в интернет филма си за двореца на Путин. След повече от месец видеото беше гледано от над 110 милиона души. Седмица след публикуването му, президентът Владимир Путин лично изрази своето мнение – невероятно събитие за Русия! Това отбелязва за в. „Зюддойче цайтунг“ драматургът, журналистът и кураторът в „Гогол Център“ в Москва Валери Печейкин, пише news.bg.

Путин говори на видеоконференция със студенти от руски университети и каза, че дворецът не му принадлежи. Изглеждаше като оправдание. Фактът, че той направи това пред млади хора (…), даде на речта му нещо дълбоко символично Благодарение на Навални много млади хора осъзнаха, че навършването на пълнолетие предполага право не само за алкохол и цигари, но и за политически действия, отбеляза Валери Печейкин.

Той припомня, че в неговото детството се разказвал виц. Той гласял, че съветският човек има само 14 години живот: 7 години преди училище и седем години след пенсионирането. Всичко между тях е живот на възрастен, който не може да се нарече живот. За съжаление този виц бил актуален и за днешна Русия.

Младите руснаци днес нямат никакви възможности за социален растеж, посочва Валери Печейкин. Хората се раждат, живеят и умират в една и съща социална прослойка. Можете да напредвате само чрез изобретателност.

Преди няколко години рапът беше много популярен сред младите хора. Цялата страна говореше за рап битки, тяхната острота, липса на толерантност, абсолютно неподчинение на цензурата. Младежката „реч на омразата“ изведнъж стана единственият свободен език в Русия. Но това време отмина, а рап културата не даде политически плод. Не се занимаваше със социални, полови или екологични проблеми.

В същото време руските управници със своите действия превръщат дори най-спокойните и креативни млади хора в опозиционери, отбелязва Валери Печейкин.

Военната служба също се използва като инструмент за борба с опозицията. Например Руслан Шаведдинов, съдружник на Навални, в края на 2019 г. първо оцеля при домашни обиски, след това след разпит, след което най-накрая беше принудително изпратен в армията. Той служи на архипелаг Нова Земля в Северния ледовит океан.

Властите действат брутално и рационално, докато опозицията се опитва да апелира към романтичните чувства на младите хора. Това отбелязва Валери Печейкин, припомняйки акцията от 14 февруари, когато хора с фенерчета излязоха в дворовете на къщите.

Мисля, че властите бяха притеснени преди всичко не от факта на самия протест, а от факта, че демонстрацията се провежда в рамките на романтична младежка култура, от която служителите за сигурност не разбират нищо и не могат да го контролират.

Романтичната любов сега се превръща в език, който се говори от младите хора, но властите не го контролират. И не се съмнявам, че бъдещият президент на Русия ще говори на този език. В крайна сметка омразата към враговете не е същото като любовта към собствения народ. Ако се надявам на някого, то е на такъв президент. Давам му гласа си, завършва Валери Печейкин.

Вижте още:
България бе предупредена от Посолството на Русия да не се меси в случая Навални„Във връзка с широко тиражираните в българското информационно пространство спекулации около съдебния…Feb 5 2021skafeto.com

Борисов удари по масата: Навални да бъде освободен максимално бързоОсъждането на Навални е неприемливо. Той трябва да бъде освободен максимално бързо, категоричен е на…Feb 3 2021skafeto.com

loading...