русия ракета

Русия ще продължи разработката на секретната ракета, която през август се взриви на полигон в Архангелск и причини смъртта на петима учени. Това стана ясно от изказване на руския президент Владимир Путин на церемония за посмъртно награждаване на загиналите при теста на новото оръжие.

„Ние определено ще продължим да усъвършенстваме това оръжие, без да се спираме пред нищо”, заявил руският държавен глава пред вдовиците на загиналите. Според него там е ставало дума за разработване на уникално оръжие, предаде ДПА.

„Притежаването на такъв тип технология е само по себе си значима гаранция за световния мир”, казал Путин, според Би Би Си.

При инцидента в близост до Архангелск загинаха няколко души. Според правителственото съобщение избухнало е експериментално устройство на военен полигон. Руските власти първоначално отрекоха съобщенията, че на полигона има повишено равнище на радиация, но по-късно друга федерална агенция съобщи, че е било отчетено гама излъчване, превишаващо до 16 пъти нормалните фонови стойности.

Според оръжейни експерти мистериозното оръжие, за което говори руският президент, е крилата ракета с ядрен двигател, отбелязва Би Би Си, цитира Би Ти Ви.

Владимир Путин очерта бъдещото развитие на военния потенциал на страната с използване на най-модерни технологии този петък на заседание на Съвета за сигурност на Русия.

Още:
Отвориха архива на КГБ, ето какво пише в характеристиката за ПутинЦентралният архив за историко-политически документи в Санкт Петербург е публикувал документи за първ…Oct 31 2019skafeto.com

Путин предупреди за риск от спиране на транзита на газ през Украйна!Президентът на Руската федерация Владимир Путин направи публично изказване по време на конференция, …Nov 15 2019skafeto.com

Русия и Китай продават модерни изтребители и танкове на ИранИран е изградил най-големия арсенал от балистични ракети с малък и среден обсег в Близкия Изток, пре…Nov 20 2019skafeto.com


loading...