Путин рожден ден

За привържениците си е Вова – последен стожер на Стария свят, защитник на изконните ценности, крепител на Източното православие с политически образ на протекционист. Враговете го наричат Сибирския сатрап – диктатор, който ликвидира неудобните, потиска бедния народ и пречи на демократичното развитие в Новия свят, пише Дир.бг.

За всички останали той е просто Владимир Владимирович Путин – президент на Руската федерация и незаобиколим геополитически фактор. Повече от 20 години управлява най-обширната държава в света.

Днес Путин посреща 67-ия си рожден ден.

Руският президент отбеляза празника си с разходка в сибирската тайга. На същата дата миналата година той почиваше в резервата Саяно-Шушенски. В предишни години Путин редовно празнуваше рождения си ден с работни пътувания. През 2013 г. той беше на остров Бали за срещата на върха на АПЕК. Тогава индонезийският президент Сусило Бамбанг Юдхойоно го поздрави, като лично му изпя песента Happy Birthday to You.

Путин многократно е отбелязвал празника в компанията на чуждестранни колеги, например с бившия лидер на Италия Силвио Берлускони, който отиде в Русия, за да поднесе на колегата си бродиран воал, който показва ръкостискането им на фона на известните забележителности на Русия и Италия – катедралата „Свети Василий“ и Колизеума. Путин прекара един от рождените си дни и в компанията на китайския лидер Си Дзинпин. „Няма да го скрия, изпихме чаша водка и си нарязахме колбас“, каза тогава Путин.

Някои от подаръците, които е получавал Путин, са доста необичайни. През 2008 г. той получи малко сибирско тигърче. Първоначално тигърчето Маша живееше в резиденцията в Ново Огарьово, а по-късно беше преместена в зоологическа градина в Нумеа. Сред другите подобни подаръци на Путин са крокодил от президента на Молдова Владимир Воронин, кон от Татарстан и българско куче от Бойко Борисов.

По традиция голяма част от подаръците се съхраняват в президентската библиотека. От Кремъл все още не са разпространили информация какво е получил Владимир Путин за 67-ия си рожден ден.Лимузината на Путин се продава (СНИМКИ)С откриването на автосалон в Москва днес официално започна продажбата на първата от времената на бив…Aug 24 2019skafeto.com

loading...