путин сирия

Руският президент Владимир Путин призова за освобождаване на Сирия от чуждестранно военно присъствие, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Той подчерта, че това се отнася за всички държави: „И с иранските партньори, и с турските, неведнъж сме говорили за това и с американските партньори“.

„Ако бъдещото легитимно ръководство на Сирия не се нуждае от присъствието на руски военни, Русия ще бъде длъжна да напусне територията на страната“, каза още руският президент. За Русия Саудитска Арабия е приятелска държава и подчерта, че има много добри отношения и с краля, и с престолонаследника, каза още Путин в интервю за 3 телевизии – „Ал Арабия“, „Скай нюз Арабия“ и „RT Arabic“.

„Извор на мира“: Турската армия нахлу в СирияТурската военна операция в Сирия е започнала с въздушни удари, като ще бъде подкрепена и с артилерий…Oct 9 2019skafeto.com

Русия ще разработи ударни комплекси, които ще преодолеят всяка система за противоракетна отбрана, заяви държавният глава.

„Ще работим над такива ударни комплекси, които безспорно ще преодолеят всяка ПРО-система. Ще направим това, днес вече е очевидно, защото системите за ПРО работят срещу балистични ракети, летящи по балистична траектория. Освен че сме ги усъвършенствали многократно, сме създали и друго оръжие, което засега още никой не притежава в целия свят“, каза Путин.

Турските военни сили са в ожесточена битка за граничния Рас ал АйнСирийските демократични сили, които са съюз между кюрдски и арабски бойци в Сирия, отрекоха днес, че…Oct 12 2019skafeto.com

По повод приближаването на инфраструктурата на НАТО към границите на Русия той коментира, че „това не предизвиква никаква радост у нас“.
Военните сили на Турция обстреляха американци в СирияВоенните сили на Турция, които предприеха пълномащабно настъпление в северната част на Сирия, са обс…Oct 12 2019skafeto.com


loading...