Прототипът на българската ваксина

Изпълнителният директор на „Пфайзер“ Алберт Бурла заяви, че експертите от световната биофармацевтична компания намират за „вероятна“ появата на нов, устойчив на ваксината вариант на COVID-19, пише Труд.

„Всеки път, когато се появи нов вариант (на коронавируса) по света, нашите учени го хващат“, каза Бурла в предаването America’s Newsroom на FOX News. „И те проучват дали този вариант може да преодолее защитата на нашата ваксина. Все още не сме идентифицирали нито един такъв, но вярваме, че един ден все ще се появи“, призна Бурла.

Той обаче добави, че „Пфайер“ може да произведе актуализирани версии на своята ваксина в рамките на три месеца след откриването на нов щам.

„Изградихме процес, който в рамките на 95 дни от деня, в който идентифицираме вариант като такъв на безпокойство, ще можем да имаме ваксина, съобразена с него“, увери Бурла.

Виж още:Ново изследване: Намалява ефективността на ваксините на Pfizer и ModernaЕфективността на ваксините срещу COVID-19 на американските компании Pfizer и Moderna е намаляла от 9…Aug 25 2021skafeto.com

Пета ковид вълна в Испания, масово умират ваксинираниПета вълна на пандемията от коронавирус в момента залива Испания, пише El Pais, цитиран от Труд. Въп…Aug 24 2021skafeto.com


loading...