пълен локдаун в Шанхай

Властите в Шанхай отново затегнаха COVID мерките, точно когато градът излизаше от едномесечно строго блокиране заради епидемията. С разпореждания на жителите на няколко района на града е наредено да си останат вкъщи и им е забранено да получават несъществени доставки.

Засега мярката е до сряда, но може да се удължи. Не е ясно какво е предизвикало това решение на властите предвид това, че броят на новите случаи на коронавирус продължава да намалява.

Шанхай съобщи за близо 4000 нови случая за денонощието, почти всички от които са без симптоми, както и за 11 смъртни случая.

Очакваше се това да отмени блокадите в 25-милионния мегаполис, но сега мерките се връщат като в най-ранните етапи на пандемията.

Вижте още:
ЦРУ: На този етап Китай се въздържа от действия спрямо Тайван заради УкрайнаКитай внимателно наблюдава развитието на конфликта в Украйна, който се отразява на плановете на кита…May 8 2022skafeto.com

FT: Китай се опасява от американски санкцииКитайските регулаторни органи проведоха извънредна среща с местни и чуждестранни банки, за да обсъдя…May 1 2022skafeto.com


loading...