Тръмп ФБР куба социалните мрежи Доналд Тръмп Twitter и социалните мрежи

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че може да не участва в първичния дебат на Републиканската партия за изборите през 2024 г. през август. Вместо в него, той може да да проведе алтернативно събитие. Като причина за решението си, той цитира преднината си в социологическите проучвания и пристрастието на хостинг мрежата срещу него.

В телефонно интервю за „Ройтерс“ Тръмп отговаря с „Вероятно не“, когато го попитаха дали ще присъства на дебата, който ще бъде домакин на Fox News в Милуоки на 23 август.

Тръмп нарече „враждебна мрежа“ Fox News, тъй като не отразявала събитията от кампанията му.

Също така вижда малко ползи в дебатите с кандидати като бившия губернатор на щата Ню Джърси Крис Кристи, които са далеч зад него в проучванията.

„Защо да им давам време да правят изявления? Защо да го правя, когато ги водя с 50 и 60 точки“, каза Тръмп.

Дебатът ще бъде първият шанс за избирателите да видят републиканските кандидати за президент да се изправят един срещу друг.

Припомняме, че националните проучвания постоянно показват, че той е фаворит в първичната надпревара за републиканците с голяма разлика.

Проучване на Reuters/Ipsos по-рано този месец показа, че около 43 процента от самоопределящите се републиканци казват, че Тръмп е техният предпочитан кандидат, в сравнение с 22 процента, които са избрали губернатора на Флорида Рон ДеСантис. Кристи има 2 процента.

Тръмп си навлече някои критики, защото преди това намекна, че може да пропусне дебата.

Кристи, бивш съюзник на Тръмп, който сега е един от най-яростните му критици, обвини бившия президент, че се страхува да се присъедини към дебатите от страх да не загуби преднината си в надпреварата.


loading...