Пътуването в Гърция

Гръцкото министерство на транспорта представи нова стратегия за ограничаване на жертвите на пътя. Отново се увеличават санкциите при рисково шофиране.

В зависимост от риска на нарушението се променят глобите и санкциите за водачите.

Въвеждат се различни категории на риска, като с най-висока санкция е застрашаване живота на други участници в движението. Фишовете за нарушение ще се издават само по електронен път, което прекратява възможността за заличаване на глобата.

За гръцките граждани, неплатими глоба, задължението се прехвърля към данъчната им партида. За нарушения от автомобили с чуждестранна регистрация, информацията се изпраща на граничните пунктове, предава БНР.

Задължително към информацията за нарушение, ако е фиксирано с камера или радар, при плащане на глобата на водача се представя и доказателството за нарушението.

Съгласно европейска директива, се намалява допустимата скорост за движение в населени места.

Въвежда се задължително използване на предпазна каска за велосипедисти под 12 годишна възраст. Електрическите тротинетки вече са със строги правила за ползване.

Очакваше се, че отново ще се въведат стимули, ако плащането на глобата се извърши в 10 дневен срок.

Това за сега не фигурира в предложените промени от Министерството на транспорта.

Приемането на новата стратегия за безопасност на движението се очаква в скоро време.

Виж още:Гърция затваря за хора и всякакви автомобили и ГКПП-„Илинден“От 00:00 ч. на 22.07.2020 г. през гръцкия пункт „Ексохи“, съпределен на българския „Илинден“, няма д…Jul 21 2020skafeto.com

Българите, запътили се към Гърция, могат да си отдъхнат след тази новинаНе можем да преминем към втора карантина, имаме план Б, например местна карантина, тестове за повече…Jul 15 2020skafeto.com


loading...