работа без диплома

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Ако искате да печелите шестцифрени суми, докато работите от вкъщи, е добре да се ориентирате за работа в маркетинга.

Пандемията Covid-19 търсенето в дигиталния маркетинг, след като кризата промени бизнеса и повече потребители започнаха да пазаруват онлайн. Три години по-късно пазаруването онлайн запазва високите си нива: Дигиталните маркетолози са сред най-бързо развиващите се позициите в САЩ, според LinkedIn.

Очаква се броят на работните места за маркетолозите да нарасне с 6,6% през следващото десетилетие според Бюрото по трудова статистика на САЩ – по-бързо от средното за професиите като цяло.

Уменията, които се заплащат с шестцифрени суми

Някои позиции в маркетинга изискват кандидатите да имат бакалавърска степен, но не е задължително изискване за изграждане на успешна кариера като маркетинг мениджър, който работи дистанционно, разказва CNBC Make it.

Това, което е много по-важно според водещият кариерен експерт от FlexJobs Тони Франа са техническите умения: повечето маркетингови позиции изискват силно разбиране на SEO, анализ на данни и управление на социални медии, наред с други умения.

Реална обява за работа за продуктов мениджър в Atlassian например включва минимална заплата от 107 000 долара, изисква 5-7 години маркетинг опит, както и сериозни умения за писане, но не включва изискване за образование.

Можете да гледате уроци в YouTube или да вземете онлайн курсове, за да получите сертификат за конкретни умения – Google, например, предлага популярен сертификат за дигитален маркетинг и електронна търговия.

Колкото по-опитен е кандидатът, толкова по-високо се очаква да бъде заплатен трудът му. Маркетинговите мениджъри на Freelancer.com взима т до $250 на час.