радев мадрид

Президентът Румен Радев присъства на приема, даван от краля на Испания Фелипе VI и кралица Летисия за държавните и правителствени ръководители, участващи в срещата на върха на НАТО в Мадрид, предава Дир.бг.

За това съобщи самият Радев, който публикува в профила си във Фейсбук и традиционните снимки на световните лидери на 30-те държави-членки. На фотоса Радев е подреден на централно място до американския президент Джо Байдън и испанския крал.

В българската делегация заедно с президента са и министрите в оставка на отбраната и на външните работи – Драгомир Заков и Теодора Генчовска.

Първия приятели – Радев и Байдън неразделни в Мадрид (СНИМКИ)

Първия приятели – Радев и Байдън неразделни в Мадрид (СНИМКИ)

Срещата на върха на НАТО в Мадрид се провежда при строги мерки за сигурност. Въздушното пространство над испанската столица беше затворено специално за самолета на американския президент Джо Байдън, а в кортежът му се състои от над 70 автомобила.

В началото на дневния ред на срещата, която започва в същинската си част днес сряда, е подсилването на отбранителните способности на НАТО срещу Русия и оказването на подкрепа на Украйна.

В отсъствието на държавния глава Румен Радев и министър Теодора Генчовска България изгони 70 руски дипломати, които бяха обвинени от премиера в оставка Кирил Петков, че са работили за руските служби. Според вицепремиера Корнелия Нинова такова решение на Министерския съвет не е било вземано. А вербалната нота на руската посланичка, със списъка на обявените за персона нон грата, бе връчена от заместничка на Теодора Генчовска във Външно министерство.

Виж още:България гони 70 руски дипломатиБългария отзовава 70 руски дипломати, съобщи премиерът Кирил Петков. По думите му те са идентифицир…Jun 28 2022skafeto.com


loading...