Съветникът в Белия дом по търговските въпроси Питър Наваро оспори разкритията на Джон Болтън, че президентът Доналд Тръмп е молил китайския лидер Си Дзинпин да му помогне да бъде преизбран.

Наваро твърди, че е присъствал в стаята, където са разговаряли двамата държавни глави, но не е чул Тръмп да иска подобно съдействие.

В изявление пред CNN Наваро определи написаното в книгата на Болтън като „идиотско“ с оглед на твърдата политика на Тръмп по отношение на Китай във връзка с нечестните търговски практики на Пекин.

Припомняме, в мемоарите си, които трябва да излязат от печат на 23 юни, Болтън пише, че Тръмп е поискал помощта на китайския лидер Си Дзинпин за преизбирането му чрез изкупуване на повече земеделска продукция от американски фермери.

За да спечели благоразположението на комунистическия лидер, той е пренебрегнал проблемните въпроси за човешките права в Китай и дори го е насърчавал да продължи изграждането на концентрационни лагери за задържане на представители на етническото малцинство уйгури.

Белият дом се опита да спре излизането на книгата чрез съдебен иск.

Вижте още:
Тръмп: Военно-индустриалният комплекс, Китай и Иран са против менПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви по време на митинг, че военно-индустриалният комплекс не го ис…Jun 21 2020skafeto.com

Тръмп искал помощ от Китай за преизбиране, нямал против концентрационните лагериПрезидентът на САЩ бил склонен да прекрати разследвания, за да „направи лични услуги на диктатори ка…Jun 18 2020skafeto.com

Тръмп: Готов съм да призная и поражение на изборите!Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще признае поражението си на изборите тази есен ако не пол…Jun 13 2020skafeto.com

loading...