https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) одобри плана, според който първият полет на прототипа на космическия кораб SpaceX Starship ще се състои на 17 април.

Стартирането на многократната двустепенна транспортна система Starship ще бъде извършено от стартовата площадка в Бока Чика, Тексас.

Както бе съобщено по-рано, Starship е предназначен за полети до близки до Земята, слънчево-синхронни и геотрансферни орбити, включително за междупланетни полети до Марс.

„Преди този полет екипът на Starship ще направи репетиция за изстрелване, като това ще стане още следващата седмица, последвана от първи полетен тест, който да подготви ракетата за полет до Марс“, съобщи екипът на SpaceX в Twitter.

НАСА публикува нови зашеметяващи кадри от Марс, включително странни кръговеКосмическият кораб на НАСА Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), който обикаля около Червената планета,…Mar 12 2023skafeto.com

НАСА представи най-добрите снимки на „Джеймс Уеб“ (ГАЛЕРИЯ)Космическият телескоп „Джеймс Уеб“ бе изстрелян на 25 декември 2021 г. с ракета Ariane 5 от Куру, Фр…Jan 10 2023skafeto.com