ракета Полша

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Няма индикации, че експлозията на ракета в Полша е била резултат от преднамерена атака“, заяви ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг, предаде сайтът Защото, позовавайки се на Би Би Си.

„Няма индикации, че Русия подготвя нападателни военни действия срещу НАТО“, каза той.

Той допълни, че разследването продължава и трябва да се изчака резултатът от него.
Столтенберг е на мнението на полския президент Анжей Дуда, че ракетата най-вероятно част от ПВО на Украйна. Но ръководителят на НАТО е категоричен, че „Русия носи крайната отговорност, защото продължава незаконната си война срещу Украйна“.

„НАТО изрази силната си подкрепа своя съюзник Полша и най-дълбоките си съболезнования за трагичната загуба на човешки живот. Непрекъснато преценяваме какво още трябва да направим“, каза той, като допълни, че НАТО ще засили противовъздушната си отбрана след този инцидент.

„НАТО мобилизира допълнителна подкрепа за Украйна и приветства всички съюзници, които са се отзовали вече“, заяви Столтенберг.

„НАТО постоянно се подготвя да се справя с подобни ситуации по спокоен и решителен начин“, добави той.

Той отхвърли обвиненията, че случилото се в Полша е провал на ПВО на НАТО, защото ударът не е имал характеристиките на нападение, което обяснява защо действията са били такива, каквито са били.

„Обменът на информация между съюзниците беше ефективен и позволи координирана реакция и мерки.

„Реакцията беше спокойна и е предотврати всякаква ненужна ескалация“, завърши той.

Виж още:САЩ: Ракетата, ударила Полша, е била изстреляна от украинските силиТрима американски официални представители съобщиха, че по първоначални данни ракетата, ударила Полша…Nov 16 2022skafeto.com