автобус падна в река

19 души са загинали в тежка катастрофа в Русия, след като пътнически автобус падна от мост в замръзнала река в Сибир, съобщава БГНЕС. В рейса са пътували 40 човека. Над 20 са ранените.

Тежкият инцидент на пътя е станал заради спукана гума. Шофьорът не успял да овладее превозното средство и автобусът е паднал от мост над река Куенга в сибирския Забайкалски регион.

Маршрутът е бил от Сретенск за Чита, когато излязъл от пътя и паднал върху замръзналата река. Ранени са 21 души, съобщиха местните власти.

Следственият комитет на Русия, проучващ тежки инциденти, заяви, че е започнал наказателно разследване за възможно нарушение на правилата за безопасност на движението.

Катастрофите не са рядко явление по пътищата в Русия, в повечето случаи заради злоупотреба с алкохол, лошото състояние на пътищата и неспазването на правилата за движение.

Въпреки това, броят на жертвите е намалял през последните години, до около 20 000 годишно.

4 г. затвор за шофьорката, причинила автобусната катастрофа с 6 жертви на АМ „Тракия“Софийският окръжен съд призна за виновна и осъди на 4 години затвор 30-годишната плевенчанка Цвета Т…Oct 30 2019skafeto.com

loading...