сзо Случаите на Глобалните случаи на коронавируса в света увеличаване на новозаразените с COVID-19 заразени по света с коронавирусв по света СЗО ваксина брой на смъртните случаи от коронавирус Починалите от коронавирус по света жертвите на COVID-19 по света Съединените щати смъртни случаи Китай смъртни случаи Случаите на коронавирус по света Два нови случая на коронавирус COVID-19 статистика за разпространението на коронавируса Жертвите потвърдени случая на коронавирус жертви дневно от коронавируса

Световната здравна организация регистрира рекорден брой нови случаи на заразяване с коронавирус в рамките на денонощие. На 13 септември са отчетени 307 930 нови носители на вируса SARS-CoV-2, което е с около 1000 души повече от предишния антирекорд. От новите случаи 94.3 хиляди са регистрирани в Индия, 45 500 – в САЩ, 43.7 в Бразилия, според данните на СЗО.

От началото на пандемията потвърдените случаи на заразяване са 28 637 952 души, а смъртните случаи от с COVID-19 са 917 417. Като цяло най-силно засегнатата страна остават САЩ. Според данните на Worldometer, от началото на пандемията в САЩ вирусът е засегнал 6.7 милиона души. Следват Индия с 4.8 милиона и Бразилия с 4.3 милиона, Русия с 1.06 милиона.

Междувременно продължават усилията за създаване на надеждна ваксина срещу COVID-19.

Оксфордският университет съобщи, че във Великобритания се възобновяват клиничните изпитания на ваксината, която е съвместна разработка на негови учени и фармацевтичния гигант AstraZeneca. Тази ваксина е смятана за най-напреднала и перспективна сред съществуващите разработки.

Изпитанията й бяха спрени преди седмица, след като участник се разболя. В прессъобщение от Оксфордския университет обявиха, че паузата е осигурила време да се направи преглед на информацията от независима комисия и от националните регулатори. Комисията е препоръчала да се възобновят клиничните тестове.

loading...