Ресторант Миконос

Разгневени потребители в социалните мрежи оставят разочароващи коментари под снимката в официалния профил на ресторант в Миконос, илюстрираща сервиран позлатен стек. Ето защо.

Прочутият бар на плажа на гръцкия остров Миконос, многократно обвиняван, че принуждава туристите да плащат главоломни суми, предупреждава местните, че там „е скъпо“, въпреки че им таксува само малка част от това, което иска на нищо неподозиращите туристи, разказва в свое проучване в. „Дейли мейл“.

Поредица от клиенти – всички чуждестранни туристи – се оплакали на медията, че са били измамени през изминалата седмица, след като били принудени да дадат стотици евро в DK Oyster, ресторант на плажа на луксозния гръцки остров.

Ресторант в Миконос удря със скандални сметки туристи
Позлатеният стек

Всички потърпевши разказаха как не са били информирани за цените преди да поръчат и са били сплашени от яки сервитьори, когато са им връчвали сметките. Някои туристи твърдяха, че са били привлечени в бара от рекламни лица, обещаващи им безплатно ползване на шезлонги, ако си купят само по едно питие.

Вестник „Дейли мейл“ разкри доказателства, че само чуждестранни туристи са били таксувани на скандални цени в бара на модния гръцки ваканционен остров.

Ресторант в Миконос удря със скандални сметки туристи
…и позлатеният Омар.

На Костас, служител в местен магазин, който си поръчал на гръцки, му е казано, че може да си вземе шест стриди за 30 евро, което е по 5 евро за една. Чужденците обаче трябва да платят по 18 евро за всяка, или иначе казано, вместо 30 евро цена за местни, туристите са таксувани по 108 евро за шест стриди.

Малко след това той бил таксуван 50 евро за един коктейл „с размерите на футболна топка“ от сервитьори, които го уверили, че е късметлия, защото не е турист. В противен случай, щял да плати три пъти повече.

„Донесоха ми коктейл, след като поръчах на гръцки. Бях им казал, че живея в Миконос и съм местен човек като тях. Първо ме посъветваха да не влизам в бара, тъй като цените са много високи и може да не мога да си го позволя“, разказва Костас.

Ресторантът DK Oyster стана известен още през май 2019 г., когато таксува група американски туристи над 800 долара за шест чинии калмари, шест бири, три предястия с пилешка салата Цезар, две бутилки вода и чаша доматен сок.

Иначе събитийната програма предлага „уникално“ изживяване видимо от страницата на заведението във Facebook.

Ресторант в Миконос удря със скандални сметки туристи Ресторант в Миконос удря със скандални сметки туристи Ресторант в Миконос удря със скандални сметки туристи

Вижте още:
БАРОВЕЦ: Кирил Домусчиев закопа €1,7 млн. в Миконос за ЧРДМиконос е остров, любима дестинация на ВИП особи от цял свят, бизнесмени и хора с дебели портфейли. …Aug 17 2022skafeto.com

Андреа преследва знаменитости на МиконосАндреа демонстрира в Instagram прелести на гръцкия остров Миконос. Певицата е в компанията на своя п…Aug 14 2022skafeto.com

Христина Бобокова се пусна по бански от Миконос (СНИМКИ)Христина, съпругата на Пламен Бобоков, може да е на 42 години, обаче слага в джоба си значително по-…Jul 31 2022skafeto.com


loading...