румъния нато
Снимка: Staff Sgt. Elizabeth O. Bryson.

Румънският външен министър Богдан Ауреску каза, че засиленото присъствие на НАТО на източния фланг трябва да бъде факт възможно най-бързо. В интервю за „Антена 3“ Богдан Ауреску подчерта, че изявленията на президентите на САЩ и Франция „играят важна роля за възпиране в сегашния много труден контекст за сигурността“.

„Що се отнася до засиленото присъствие на източния фланг, от моя гледна точка, това трябва да се осъществи възможно най-бързо“, каза Богдан Ауреску.

„Разбира се, това зависи от процеса на планиране, който се осъществява на военно ниво и в рамките на НАТО, така и в отношенията със Съединените щати или с Франция“.

Президентът на САЩ Джо Байдън каза на пресконференция в сряда, че военното присъствие на САЩ в Полша и Румъния ще бъде засилено. А френският президент Еманюел Макрон обяви готовността на страната да участва в разполагането на контингенти на НАТО в Румъния.

Вижте още:
Лавров бил смутен от военното присъствие на САЩ в АлександруполисРуският външен министър Сергей Лавров изрази смущението си в петък от засиленото военно присъствие н…Jan 15 2022skafeto.com


loading...