румънска ваксина САЩ Moderna отказ от ваксинация на служителите в държавната администрация

САЩ потвърди, че активирането на клетъчния имунитет, на който се основава нова румънска ваксина срещу коронавирус, е най-ефективно в борбата с вируса.

Този вид имунитет може да продължи до 17 години, твърди професор доктор Вирджил Паунеску, заместник председател на Академията за медицински науки и създател на румънската ваксина.

Препаратът е разработен в Тимишоара от екипа на проф. Паунеску и вече е преминал първата фаза на изпитвания върху плъхове. Предстои втора фаза – върху хора. В северната ни съседка се очаква да бъде открита и фабрика за производство на ваксини. Европейската банка за инвестиции вече изрази готовност да я финансира.

Вижте още:
СЗО против ваксинационни паспортиСветовната здравна организация (СЗО) не подкрепя изискването за ваксинационни паспорти за достъп до …Apr 6 2021skafeto.com

Европейската агенция по лекарствата: Има връзка между тромбозите и ваксината на „АстраЗенека“Високопоставен представител на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) потвърди връзката между пос…Apr 6 2021skafeto.com

loading...