русия ключови обекти в Казахстан

Подразделения от руския мироопазващ контингент са започнали да изпълняват поставените задачи по защита на ключови обекти в Казахстан, съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Поделения от руския мироопазващ контингент, които преди това пристигнаха на територията на Република Казахстан, започнаха да изпълняват възложените задачи по защита на жизненоважни обекти, летища, ключови обекти на социалната инфраструктура“, се казва в съобщението.

В него се отбелязва, че създадената от руското министерство на отбраната авиогрупа от повече от 70 самолета Ил-76 и пет самолета Ан-124 придвижва денонощно части от руския контингент на мироопазващите сили в Казахстан.

„Въздушнодесантните войски със стандартно оборудване и въоръжение летят с военно-транспортни самолети от летища в Московска и Ивановска област до летища Жетиген и Алмати“, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

В съответствие с решението на Съвета за колективна сигурност на ОДКБ, прието на 6 януари 2022 г., Колективните мироопазващи сили на Организацията на Договора за колективна сигурност бяха изпратени в Република Казахстан за ограничен период от време за стабилизиране и нормализиране на ситуацията. Те включват части от въоръжените сили на Руската федерация, Беларус, Армения, Таджикистан и Киргизстан.

Основните задачи на Колективните мироопазващи сили е да бъдат защитата на важни държавни и военни обекти, подпомагане на силите на реда и закона на Република Казахстан за стабилизиране на ситуацията, отбелязват руски медии.

Вижте още:
Защо Казахстан е толкова важен за Русия?Защо Казахстан е толкова важен за Русия? Отговор на този въпрос дава едно число: 7600. 7600 километр…Jan 7 2022skafeto.com

Президентът на Казахстан нареди: Да се стреля на месо и без предупреждение„Издадох заповед да се стреля без предупреждение при унищожаване на терористите!“, съобщи в поредно …Jan 7 2022skafeto.com

В Казахстан е война: Протестиращи ползват войници за живи щитове, 3-ма са обезглавениПрез цялата изминала нощ в Алмати се чуваха изстрели, съобщи телевизионният канал „Хабар 24“, позова…Jan 7 2022skafeto.com


loading...