Славянски щит

Русия е прехвърлила дивизия С-400 и батарея „Панцир-С“ в Сърбия, където за първи път тези руски оръжейни системи ще участват във военни учения в чужбина, съобщиха от руското военно министерство.

„Руски подразделения от противовъздушната отбрана с противоракетните системи С-400 и зенитните ракетно-артилерийски системи „Панцир-С“ бяха прехвърлени с военно-транспортни самолети на въздушно-космическите сили на Русия на територията на Сърбия“, се посочва в изявлението на руското военно ведомство.

Както се отбелязва, те ще вземат участие във втория етап от съвместните учения по противовъздушна отбрана, чийто наслов е „Славянски щит – 2019“. Ученията се провеждат на територията на сръбската военновъздушна база в Батайница.

Отбелязва се, че дивизията С-400 и зенитният ракетно-артилерийски комплекс „Панцир-С“ за първи път ще участват във военни учения на територията на чужда държава.

Очаква се да се тестват откриване, проследяване, класифициране и унищожаване на подвижни вражески цели по време на военните игри, които ще приключат на 29 октомври.

С-400 „Триумф“ е противовъздушно оръжие, което е на въоръжение в руската армия от 2007 г. Определя се като една от най-модерните налични противовъздушни системи в света.

„Панцир“ е самоходно зенитно оръжие, предназначено да осигурява противовъздушна отбрана срещу самолети, хеликоптери, прецизни боеприпаси, крилати ракети и безпилотни летателни апарати.
Медведев: Русия подкрепя СърбияВ никакъв случай не бива да бъде допускано едностранно преначертаване на картата на Балканите и дейс…Oct 19 2019skafeto.com

loading...