Русия Сирия ООН

В Съвета за сигурност на ООН Русия гласува против предложение за прекратяване на огъня в Сирия, внесено от Франция, съобщи френският постоянен представител в ООН Никола де Ривиер, цитиран от Дойче веле.

Франция призова за прекратяване на бойните действия в сирийската провинция Идлиб и за спазване на международното хуманитарно право. Армията на сирийския президент Башар Асад заедно с руската авиация вече няколко месеца провежда масирана операция в Идлиб. Това е последният регион на страната, контролиран от опозицията.

Няколко часа по-рано президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган заплаши, че всеки момент турската армия може да започне операция в Идлиб. Анкара обвинява сирийските правителствени сили, че продължават атаките в зоната за деескалация.

По данни на ООН, близо 900 хиляди души са напуснали домовете си в зоната на бойните действия в северозападните райони на Сирия от началото на декември досега.

Вижте още:
Владимир Путин и Ердоган си разпределят СирияПрезидентът на Русия Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган се съгласиха да предприемат …Feb 5 2020skafeto.com

Путин не иска конфронтация между САЩ и Иран в СирияПосещението на президента Владимир Путин в Дамаск показва, че Русия е доминиращата сила в Сирия. Осв…Jan 8 2020skafeto.com

loading...