Постоянното представителство на Русия при ООН и националното министерство на здравеопазването ще представят подробна информация за руската ваксина срещу COVID-19, заяви говорителят на мисията Фьодор Стржижовски пред Sputnik.

„В сряда, 2 декември, ще се проведе представяне на руската ваксина Sputnik V. Руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко, постоянният представител на Русия при ООН Василий Небензия и ръководителят на Руския фонд за директни инвестиции Кирил Дмитриев ще участват в събитието „, каза Стржижовски.

Той каза, че виртуално събитие, озаглавено „Sputnik V: Ваксина срещу COVID-19“, ще се проведе в кулоарите на специална сесия на Общото събрание на ООН.

Припомняме, че Унгария обяви, че ще използва руската ваксина.

Ваксините с биотехнологии трябва да бъдат одобрени от Европейската агенция по лекарствата. Но Унгария може да използва руската ваксина заради вратичка в законодателството, която позволява на държавите да издадат разрешение при извънредни ситуации.

Говорителят поясни, че последиците ще са за Унгария и че предпочитат ваксините да получат одобрението на Европейската агенция по лекарствата.

Ние вярваме, че това определено е процедура, която е много важна за гарантиране безопасността на нашите граждани на ЕС, поясни представителят. По думите му Комисията няма данни от руската ваксина, но компанията, която я е разработила, се е свързала с европейския регулатор.

По-рано бе съобщено, че в Русия е започнала имунизацията със „Спутник V“.

Вижте още:
Британски вирусолог: Вярвам в ефикасността на руската COVID ваксинаБритански експерт по вирусология и епидемиология изрази убеждението си, че Русия вече е представила …Nov 29 2020skafeto.com

150 млн. дози от руската ваксина – в заводите на Южна КореяРуският фонд за директни инвестиции (РФПИ) и южнокорейската компания GL Rapha са се договорили да пр…Nov 13 2020skafeto.com

Руската ваксина „Спутник V“ e с 92% ефективностРуската ваксина „Спутник V“ предпазва хората от коронавирус с 92% ефективност. Това съобщиха от Руск…Nov 11 2020skafeto.com

loading...