руски петрол африка как се контрабандира руският петрол

Танкер с руски петрол на борда влезе в западноафрикански води за първи път от четири години насам. В момента корабът очаква разтоварване край бреговете на Гана, уточни Bloomberg. Танкерът е потеглил от Новоросийск по-рано тази година и е пристигнал в териториалните води на Гана на 24 февруари. На борда му има 600 000 барела петрол.

Крайната точка на доставка на суровината трябва да бъде местна петролна рафинерия. Това съоръжение се намира на 24 км от ганайската столица Акра и е разположено в град Тема.

Освен това преди седмица във водите на Гана е пристигнал друг кораб с руски петролни продукти на борда. Става въпрос за 40 хил. тона дизелово гориво.

Пристигналите пратки трябва да помогнат на Гана да укрепи енергийната си сигурност в условията на световна енергийна криза, се казва в статията.

На 28 февруари OilPrice съобщи, че северноафриканските страни са започнали да купуват дизелово гориво в големи количества от Русия.

Според Йоанис Пападимитриу, старши анализатор във Vortexa, общо около 87 кораба вече плават по море с руско дизелово гориво.


loading...